Ga naar de inhoud

Handige haartips en tricks

 • door

Iedereen wil er het liefst altijd bijlopen met een glanzend, verzorgd kapsel. Helaas hebben we dit niet altijd zelf in de hand, en kan je haar toch droog, beschadigd, vet of pluizig zijn.

Hieronder een aantal tips om die problemen te voorkomen en/of te behandelen.

 1. beschadigd haar; was en borstel vooral niet te vaak
  Als je je haar vaak borstelt, ontstaat er wrijving tussen je haar en de borstel, waardoor het pluizig wordt. Dit voorkom je door je haar 1 keer per dag (bijvoorbeeld ‘s morgens) te borstelen, en verder niet. Was het ook niet te vaak, 2 keer per week is meestal echt voldoende. En borstel je natte haar heel voorzichtig, het natte haar is gevoelig. Begin onderin in je lengtes en werk naar boven. Zo borstel je de klitten niet van boven naar beneden! Gebruik een goede borstel (verkrijgbaar bij ons) en eventueel een goede hydraterende spray.
 2. Droog haar; verwen je haar af en toe met een masker
  Juist het droge haar heeft een extra boost nodig van tijd tot tijd. Een masker is daarom ideaal, het legt een laagje om je haar heen, waardoor het gladder aanvoelt, en minder snel beschadigd.
  Let hierbij wel op dat je professionele producten gebruikt, zoals de maskers verkrijgbaar in de Keune Care-lijn. Deze bevatten namelijk geen onnatuurlijke stoffen, waardoor de werking vele malen sterker is dan bij drogisterij producten.
  Kom gerust bij ons langs voor een haardiagnose, zodat wij je de beste producten voor jouw haar kunnen aanraden.
 3. Vet haar; was je haar niet te vaak.
  Hierdoor verdwijnen juist de natuurlijke vetten van je hoofdhuid en gaat je hoofdhuid juist meer talg aanmaken. Wat resulteert in nog vetter haar. Probeer het wassen te beperken tot 2 keer per week.
  Een droogshampoo kan tussentijds een goede oplossing zijn om het wassen een dag uit te stellen.
  4# krullend, pluizig haar; gebruik de juiste producten.
  Krullen zijn niet per definitie bossen met pluis, en pluizig haar krult niet altijd. In het Keune Care-lijn assortiment hebben we de Curl Care producten, die je krul perfecte vorm geven, en optimaliseren. Maar ook de Keratin Curl lijn kan uitkomst bieden, juist als je minder pluis wilt, en een rustiger uiterlijk wilt bieden aan je haar.

Vraag ons om advies, wij weten als geen ander hoe we je het beste kunnen helpen jouw het beste uit je haar te halen!