Ga naar de inhoud

Tips voor de perfecte home-styling

 • door

Je kent het vast, net bij de kapper geweest, super leuke nieuwe coupe, en het dan na een paar dagen zelf thuis moeten doen. Dat lijkt onmogelijk maar dat valt echt best mee.

Het enige wat heel belangrijk is, is dat je de juiste producten gebruikt, die het beste bij jouw haar passen.

Hieronder leg ik je simpel stap voor stap uit hoe je het beste te werk kan gaan. De eerste 2 stappen doe je altijd, ongeacht welke look je wilt creëren;

 1. Was je haar goed, met een shampoo die past bij jouw haar (vraag ons bij je kappersbezoek om advies)
 2. Verzorg je haar, zeker als het langer is, met een goede conditioner. Hiermee verzorg je je lengtes, blijft je haar gezond, en breekt het met het borstelen minder snel af (lees ook in mijn blog handige haartips en tricks). Je kan hiervoor kiezen voor een conditioner die je onder de douche moet uitspoelen, maar een leave-in conditioner kan ook een uitkomst zijn. Deze zijn vaak iets minder zwaar voor je haar, omdat je ze niet uit hoeft te spoelen.

Föhnen

 1. Droog je haar altijd eerst een beetje aan; dit vermindert je föhn tijd, en zo verdun je je versteviging minder (hoe natter je haar, hoe minder je versteviging zijn werk doet)
 2. Kies de juiste versteviging; wil je een losse vlotte coupe, dan heb je geen zware/harde versteviging nodig. Wil je meer houdbaarheid (om bijvoorbeeld krullen te föhnen) dan heb je wel een hardere versteviging nodig. Een heat-protector (Keune Style Instant Blowout) heb je altijd nodig, om je haar tegen de hitte van de föhn te beschermen. Heb je lang(er) haar dan kan je goed de Keune Style Root Volumizer Spray gebruiken. Deze spray je in het vochtige haar aan de aanzet, en geeft je een mega volume boost, zonder dat je harde lengtes en punten van de versteviging krijgt.
 3. Verdeel de versteviging goed en droog je haar dan heel goed aan. Handig trucje; hang voorover met je hoofd, dat geeft lekker veel volume….
 4. Breng je haar in model met een gladde of ronde borstel, naar je eigen wens.

Wet-look

 1. De beste wetlook creëer je als je haar nog nat is. gebruik een stevige gel (Keune Style Utra Gel, of Keune Style Tripple X Gel)
 2. Verdeel gelijkmatig over je haar.
 3. Breng je wet-look in model met een grove kam

Finishing Touch

 1. Klaar met föhnen en het in model brengen van je haar? Dan is het tijd voor de finishing touch door middel van een hairspray. Ook deze zijn er in verschillende varianten, van een “beton” spray, tot een flexibele hairspray die je natuurlijke look behoudt. In het Keune assortiment zitten zowel aerosol als non-aerosol hairsprays, dus heb je liever een hairspray zonder gas, kies dan voor de Style Liquid Hairspray. Een perfecte houdbaarheid en stevigheid, zonder gassen.
 2. Voor welke variant je ook kiest, als je je haar fixeert, gebruik de spray op armlengte afstand, dus een gestrekte arm. Zo voorkom je dat je spray gaat plakken en zichtbaar wordt op je haar.

 

Zo zie je maar; je haar zelf stylen is niet moeilijk zolang je maar de juiste producten kiest die bij jouw haartype en haarlook passen.

Wil je advies?

Wil je advies? Bel onze salon, 035-538 6832, wij helpen je graag.
Wil je gelijk producten kopen? Kijk op onze website voor de link naar de webshop.